kopabostad.blogg.se

Så går det till att installera solpaneler

Publicerad 2018-09-10 14:52:00 i Allmänt,

 
Du vet väl att du slipper det bökiga bygglovet vid installationer av solpaneler? Miljöpartiet vill underlätta för landets husägare att installera miljövänliga solpaneler och göra oss, elkonsumenter, självständiga elproducenter. Här välkomnar vi allt som gör oss mer miljövänliga. Det är verkligen på tiden. Hittills har det dya pruiset hållit många borta från att installera solpaneler, men under årens lopp har priset på solpaneler sjunkit och det har blivit billigare att installera sådana. Och varför inte? Installerar vi solpaneler på de tak som redan finns, får vi tillgång till gratis el.
 
Solpaneler fångar upp ljuset även under molniga dagar
 
Visste du att solpanelerna även fångar upp solljuset även under molniga dagar, som till exempel under vintern? Och skulle det vara mörkt under vinterhalvåret, kan man sälja desto mer el till det allmänna elnätet under de solrika månaderna under sommar och vår. Då kan man köpa el under vintern om det är solfattiga månader. Har man dessutom installerat miljövänliga värmepumpar i sitt hus, vet man att man får miljövänlig värme under kalla dagar. Många komletterar med värmekaminer och kanske eldar med pellets de dagarna som man behöver mer värme under vintern. Annars är just luftvärmepumpar bra att värma hus med och bostäder med.
 
Så går det till att installera solpaneler
 
Känner man inte till något företag som levererar solpaneler, kan man alltid googla solpaneler Stockholm, förutsatt att det är där du vill ha dem installerade. Annars skriver du in din hemort i Googles sökfält. Sedan tar du kontakt med företag som arbetar med dessa på din hemort. Fråga först om offert och referenser, så väljer du sedan den som är bäst lämpad för dig.
 
1) Hembesök
Först lär företaget som levererar solpaneler vilja komma ut till dig för att titta på ditt hus och framför allt på taket där installationen ska ske. De kommer då att bedöma chanserna för dig att få en heltäckande energiförsörjning. När både de och du ser vad du kan göra kan ni sedan komma överens om ett pris som båda är nöjda med. Sedan skriver ni avtal på det som ni båda vill ha. Båda parter måste bli nöjda. Du bör också kontrollera att det finns någon nöjd-kund-garanti, så att företaget kommer och rättar til om det skulle vara något som du inte bir nöjd med.
 
2) Installation
Företaget som leverar solpaneler kommer sedan med solpanelerna och monterar fast dem på taket. Installationen måste vara mycket väl gjord, så att inget händer om det skulle storma ordentligt. Solpanelerna ska ju hålla i väder och vind, året runt, i åtminstone tio år. Solpanelerna monteras med en eller flera kabelslingor som ansluts till en växelriktare. Den kommer antagligen att sitta utomhus på fasaden eller någonstans som du önskar ha den. Sedan ska en mätare installerat som mäter både in- och utgående ström.
 
Välj ett seriöst företag för solpanelerna
 
Välj bara ett seriöst företag för valet av solpaneler. Du bör välja solpaneler av hög kvalitet. De är ju något som du antagligen vill ska hålla i många, många år. Di kan dessutom dra av på skatten när du installerar solpaneler. Du kan dessutom sälja din el som du producerar till det allmänna elnätet, där du bor. MÅnga elbolag betalar samma pris för det som du köper som du säljer, vilket kan innebära att du kan kvitta dem mot varandra. Hör av dig till det elbolag som förser med el i ditt område.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Här skriver vi om hur du lyckas med din bostadsaffär. Hitta rätt mäklare och håll koll på marknaden för att hitta den bostad som du drömmer om.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela