kopabostad.blogg.se

Ta hjälp av en mäklare

Publicerad 2018-06-08 14:22:00 i Allmänt,

Allt fler människor väljer i dagsläget att sälja- och köpa sina bostäder utan någon hjälp av en mäklare – något som blir extra tydligt i främst Stockholm och andra större städer som Malmö och Göteborg. Anledningen till detta går att förklara främst med hjälp av två saker och den ena av dessa handlar om internet. Ska man sälja en lägenhet i exempelvis Vasastan i Stockholm och väljer att göra detta utan att blanda in någon mäklare så är det ju egentligen bara att på egen hand knäppa kort och lägga ut bilderna samt priskravet på exempelvis Blocket för att därefter avvakta till dess att någon hugad spekulant hör av sig.

Gällande priskraven så kan man ju också använda sig av internet och se hur mycket liknande objekt i Vasastan har sålts för; något man lätt kan se på exempelvis hemsidan för en mäklare. Detta var alltså den första anledningen till varför allt fler privatpersoner väljer att avstå från en mäklares tjänster och om vi ser till nummer två så kan man säga att Stockholm sticker ut ganska rejält gällande denna anledning. Det handlar helt enkelt om att priserna i Stockholm är så pass höga att det kan löna sig att sälja utan mäklare och att förtjänsten där faktiskt kan öka utan att man använder sig av en sådan. Att sälja en lägenhet i Vasastan utan mäklare och därmed slippa betala arvode till denne är något som attraherar många och varför inte; alla vill väl tjäna så mycket pengar som möjligt utan att betala en massa pengar till mellanhänder?

Ja, i vissa fall kan detta vara något som faktiskt fungerar; att sälja ett objekt i Vasastan utan mäklare kan vara ett perfekt sätt i vissa fall – men det kan också vara precis tvärtom; det kan vara en väldigt dålig affär i slutändan. Om vi då ska förklara varför så handlar det om att man ju faktiskt tar hjälp av en mäklare av en anledning och att denna aspekt – under senare år – har försvunnit.

Du tjänar på att ta hjälp av en mäklare i Vasastan

Anlitar man en mäklare så får man också hjälpa av dennes expertis – precis som en snickare, en målare eller en bilmekaniker – och man säkerställer därför att denna lägenhet i Vasastan blir såld till ett så bra pris som möjligt. Hur en mäklare arbetar aktivt med att sälja denna lägenhet i Vasastan är något som sällan syns – det handlar om att kontakta andra mäklare, anordna visningar, anlita fotografer, skiva intressanta texter om objektet och – framför allt – sälja i rätt tid.

En mäklare i Vasastan vet helt enkelt – på ett annat sätt – hur marknaden ser ut, vilka trender som råder och vilka tidpunkter som är rätt och detta är ingenting som vanliga privatpersoner generellt gör. Ska man sälja en lägenhet i exempelvis Vasastan och väljer bort en mäklare så tar man helt enkelt en väldigt stor risk; antingen så fungerar det bra och man gör en lyckad affär eller också så går det käpprätt åt skogen.

Vetskapen om att det går att sälja utan mäklare i Vasastan har lurat många och frågan man bör ställa sig är om man verkligen får ut det maximala beloppet även utan hjälp av en mäklare? Svaret är ofta nej och detta är något man bör ha i åtanke.

Om

Min profilbild

Här skriver vi om hur du lyckas med din bostadsaffär. Hitta rätt mäklare och håll koll på marknaden för att hitta den bostad som du drömmer om.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela