kopabostad.blogg.se

Viktiga kriterier i valet av hantverkare

Publicerad 2018-09-20 13:13:00 i Allmänt,

Ska du renovera ditt hus? Viktiga rum i ett hus som man renoerar är köket och badrummet. Här hanteras det dagligen mycket vatten, vilket gör att du bör anlita ett byggföretag som har särskilt utbildad personal. Renoverar man ett annat rum i huset eller villan, är det inte lika viktigt just med kunskaper inom våtrumsbyggen. Det gäller ju när man bygger badrum, att de kan bygga med ritkgit vattenlås och vet hur lutningen ska vara i badrummet för att vattnet ska rinna till golvbrunnen – inte tvärtom. På samma sätt är det när det kommer till att bygga eller renovera ett kök. Där gäller det att välja en hantverkare som är särskilt utbildad för att kunna renovera kök och som är nogrann med tätning, isolering och kakling.
 
Certifiering för våtrum
 
Det viktigaste är ju att byggföretaget har personal som har rätta certifieringarna för just arbetet med våtrum i kök ch badrum, till exempel. En sådan certifiering kan man få från Byggkeramikrådet för att utföra våtrumsarbeten. Då vet de hur de ska isolera vatten från golv och väggar. Då vet de hur de ska isolera och göra fogningar mellan kakel och golv, hur de ska isolera mellan diskbänk och kaklet.
 
Medlem av Byggkeramikrådet
 
Då kan de även vara medlemmar i Byggkeramikrådet och kunna hur keramikplattor reagerar med vatten och hur man gör fogningarna som är säkra mot vattenanvändning. Då har de även stor kunskap om olika kakel, hur de fungerar, om nyheter inom kakel och hur man ska kakla, är bland det mest basala man kan förvänta sig av hantverkare.
 
Egen ansvarsförsäkring
 
Ett seriöst hantverksföretag tar ansvar för sin personal och försäkrar dem. Då bör de ha egen ansvarsförsäkring så att om något händer ska inte kunderna behöva ta ansvar för det. Ett seriöst företag är medvetet om att allt kan hända och att en olycka sker så lätt. Skulle något hända ska inte kundens försäkring utnyttjas, utan hantverksföretaget ska ta sitt ansvar.
 
Hitta rätt hantverkare i Stockholm
 
Det finns 1000-tals bygghanterkare i Stockholm och det kan vara lätt att gömma sig, och göra ett halvbra jobb. Men det vill man inte riskera när man renoverar kök i Stockholm. Då är det viktigt att anltia ordentliga och pålitliga hantverkare, och att kontrollera upp ett hantverksföretag borde bli regel för alla stockholmare, så att man vet vad man betalar för. Läs mer om ett pålitligt hantverksföretag för köksrenoveringar i Stockholm: köksrenoveringstockholm.com.

Om

Min profilbild

Här skriver vi om hur du lyckas med din bostadsaffär. Hitta rätt mäklare och håll koll på marknaden för att hitta den bostad som du drömmer om.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela