kopabostad.blogg.se

Så här kan du renovera fönster

Publicerad 2018-12-19 09:42:00 i Allmänt,

Är du intresserad av hantverk? För den som är praktiskt lagd, och arbetar noggrant, kan man även ge sig på fönsterrenovering. Det ger en hel del som kan kännas tillfredsställande, då man åstadkommer något på egen hand. Nyrenoverade fönster är dessutom mycket fina, förutsatt att man har gjort ett bra jobb.

1. Börja med att ta bort fönster

Börja din fönsterrenovering genom att ta bort fönsterglaset från fönsterkarmar och fönsterbåge. De kan mycket väl behövas renoveras, förnyas och kittas om. När väl det är gjort är det sedan dags att måla om dem. har du bestämt vilken färg de ska målas i? Om du inte vill måla om dem i annan färg är det enklast att ta samma som förut.  

2. Ersätt gammalt material med nytt

När du väl har fått bort färgen kan du sedan lägga på nytt och fräscht material. Beroende på hur gamla fönster du har, om de har gångjärn, vinkeljärn och andra slags beslag som du bör måla med rostfärg, kan du behöva ta loss dem och måla med rostfärg. När de sedan har torkat kan du skruva i dem i fönster på nytt och sedan måla om vinkeljärnen i samma färg som det övriga fönstermaterialet.

4. Isolera fönster

Isolera fönster också innan du monterar fast dem igen. Du kan antingen ta vanlig silikontejp och tejpa fast isolering, eller någon annan isolering som gör att fönstret håller tätt.  Det är bäst också att se över fönsterbrädan, fönsterkarmen och så att allt ser bra ut innan du monterar fast dina fönster på plats. 

5. Gör likadant med alla fönster

Efter det är det bara att göra om samma procedur tills alla fönster är renoverade och du har dem på plats. Om du tyckte att detta var ett för komplicerat och tidskrävande arbete kan du alltid anlita en professionell hantverkare inom fönsterrenovering i Stockholm. Med en sådan kommer du att få hantverket med fönsterrenoveringen snabbt gjord. Det som tar dig hela veckor av renoveringsarbete, tar dem högst några dagar och så är det klart. Det är ju enkelt när allt går som en dans, och som har gjort det några gånger i sitt liv. Du vet väl att det är bra mycket mer miljövänligt att renovera fönster än att köpa nya? För nya fönster kräver stora mängder energi i tillverkningen, vilket inte sker när du endast renoverar fönster.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Här skriver vi om hur du lyckas med din bostadsaffär. Hitta rätt mäklare och håll koll på marknaden för att hitta den bostad som du drömmer om.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela