kopabostad.blogg.se

En svårsåld bostad vill ingen ha

Publicerad 2018-08-14 01:58:00 i Allmänt,

 
Har du ett hus som du vill få såld? Ju längre tiden går som den inte är såld, desto sämre förutsättnignar får du med tiden som går. VI människor är ju flockdjur och vi beter oss på det sättet. Ser någon att det har tagit lång tid att få en bostad, hus eller lägenhet såld, då misstänker de lätt att det är något fel på bostaden då den inte blir såld. Man tänker att det finns något dolt fel på bostaden, trots att det inte finns något sådant. Då drar man sig för att ens gå och titta på den. Då är det mycket viktigt att göra rätt ända från början i stället för att det ska ta för lång tid att hitta en köpare. Det finns vissa saker som gör huset, eller lägenheten mer attraktiv. Här går vi igenom sådant som du kan tänka på inför försäljningen av huset eller bostadslägenheten.
 
Sänk priset
 
Det du bör tänka på innan du lägger ut den för försäljning – antingen på en mäklares hemsida, eller på Blocket, eller var du nu väljer att annonsera om husförsäljningen – är vilket pris du kan tänka dig som MINST. Börja då med det priset. Genom att lägga dig lågt från början kan du få många spekulanter. Även om det svider i skinnet att gå ut med ett så lågt pris, är det bättre det, än att inte hitta några spekulanter alls till din bostad. Ju fler spekulanter som du får på kroken desto bättre pris kommer du i slutändan få. Får du tillräckligt många spekulatner kanske de börjar buda över varandra och du får i alla falla det pris du har önskat dig.
 
Renovera bostaden
 
Särskilt om du har en lite äldre bostad, bör du renovera den innan du lägger ut den för försäljning. Ju fräschare kök och badrum som du har, desto fler spekulanter får du till försäljningen. Fler spekulanter innebär ett bättre pris. Ett nyrenoverat kök med nya vitvaror, liksom ett nyrenoverat badrum med nytt kakel och klinker på golvet ger fler som blir intresserade. Kom bara ihåg att renovera i så neutrala färger som det bara går, och ändå göra bostaden attraktiv. En köpare som ser äldre kök och badrum räknar med att de måste renovera dem. Då räknar de med både köpepriset OCH renoveringen, vilket kan ge färre köpare och sämre villkor för dig som säljer bostaden.
 
Gör en homestyling
 
Du kan göra en riktigt bra homestyling av din bostad. Särskilt om det är en tom bostad, bör du anlita en inredare som kan göra en homestyling av den. Har man en bostad som redan är utflyttad, blir det svårt att sälja den. Särskilt om bostaden finns i Stockholm. Det är en marknad som har så pass många objekt till försäljning, att en tom bostad gör att spekulanterna uteblir. Om de i stället ser en attraktiv bostad på en hemsida, i en annons för försäljning, och sedan kommer på visning, blir de mer intresserade om de ser vackra möbler, färscha gardiner, fruktfat och vackra blommor. Alla sådana saker gör nämligen att de som komemr och tittar på bostaden, kan föreställa sig själva bo i den bostaden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Här skriver vi om hur du lyckas med din bostadsaffär. Hitta rätt mäklare och håll koll på marknaden för att hitta den bostad som du drömmer om.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela