kopabostad.blogg.se

Har du koll på allt innan försäljning?

Publicerad 2019-05-27 01:06:00 i Allmänt,

 
Ska du sälja din bostad? Det är en hel del som man bör kontrollera innan bostaden är klar för försäljning. Det räcker sällan med att bara anmäla den för försäljning, visa upp den och sedan är den klar för försäljning. Det kanske gick till så när det ännu var säljarens marknad. Men så är det inte längre och samhällsekonomerna varnar oss för att det kan bli en återhållen ekonomi, att tillväxten inte blir lika snabb, eller stor som förut. Hur det blir är så beroende av olika faktorer, och vi ska inte underskatta den egna insatsen, vad vi som människor kan åstadkomma genom att tro på det eller inte.
 
Som bostadssäljare bör man göra mer än förut
 
Säkert är i alla fall att vi ser att bostadsförsäljningen tar längre tid än förut. Det är inte fel på det. Det visar bara att människor tänker efter mer innan de skuldsätter sig. Som säljare bör man ha is i magen och inte drabbas av panik. Under tiden bör man göra så mycket man kan för att förbättra chanserna att få bostaden såld till just det pris som man önskar. Till exempel kan man slipa om golv så att de ser så gott som nya ut. Sådant gör fler sugna på att köpa en bostad som har fräscha golv.
 
Renovera bostaden höjer priset på den
 
Passar man på att renovera bostaden höjer man värdet på bostaden och får fler som blir intresserade av den. Ju fler som är intresserade, desto bättre pris kan du få för den. Ju fler som är intresserade av den kan de börja buda över den och det är bra för dig som säljer den. Så att renovera den lönar sig då du kan få tillbaka det belopp som du har betalat för renoveringen. Av den anledningen är det också bra att lägga utgångspriset lågt så att du får många som blir intresserade av bostaden.
Behöver du hantverkare för renovering av bostaden i Stockholm? Läs då mer här om hur du kan slipa golv i Stockolm.

Om

Min profilbild

Här skriver vi om hur du lyckas med din bostadsaffär. Hitta rätt mäklare och håll koll på marknaden för att hitta den bostad som du drömmer om.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela