kopabostad.blogg.se

Viktiga kriterier i valet av hantverkare

Publicerad 2018-09-20 13:13:00 i Allmänt,

Ska du renovera ditt hus? Viktiga rum i ett hus som man renoerar är köket och badrummet. Här hanteras det dagligen mycket vatten, vilket gör att du bör anlita ett byggföretag som har särskilt utbildad personal. Renoverar man ett annat rum i huset eller villan, är det inte lika viktigt just med kunskaper inom våtrumsbyggen. Det gäller ju när man bygger badrum, att de kan bygga med ritkgit vattenlås och vet hur lutningen ska vara i badrummet för att vattnet ska rinna till golvbrunnen – inte tvärtom. På samma sätt är det när det kommer till att bygga eller renovera ett kök. Där gäller det att välja en hantverkare som är särskilt utbildad för att kunna renovera kök och som är nogrann med tätning, isolering och kakling.
 
Certifiering för våtrum
 
Det viktigaste är ju att byggföretaget har personal som har rätta certifieringarna för just arbetet med våtrum i kök ch badrum, till exempel. En sådan certifiering kan man få från Byggkeramikrådet för att utföra våtrumsarbeten. Då vet de hur de ska isolera vatten från golv och väggar. Då vet de hur de ska isolera och göra fogningar mellan kakel och golv, hur de ska isolera mellan diskbänk och kaklet.
 
Medlem av Byggkeramikrådet
 
Då kan de även vara medlemmar i Byggkeramikrådet och kunna hur keramikplattor reagerar med vatten och hur man gör fogningarna som är säkra mot vattenanvändning. Då har de även stor kunskap om olika kakel, hur de fungerar, om nyheter inom kakel och hur man ska kakla, är bland det mest basala man kan förvänta sig av hantverkare.
 
Egen ansvarsförsäkring
 
Ett seriöst hantverksföretag tar ansvar för sin personal och försäkrar dem. Då bör de ha egen ansvarsförsäkring så att om något händer ska inte kunderna behöva ta ansvar för det. Ett seriöst företag är medvetet om att allt kan hända och att en olycka sker så lätt. Skulle något hända ska inte kundens försäkring utnyttjas, utan hantverksföretaget ska ta sitt ansvar.
 
Hitta rätt hantverkare i Stockholm
 
Det finns 1000-tals bygghanterkare i Stockholm och det kan vara lätt att gömma sig, och göra ett halvbra jobb. Men det vill man inte riskera när man renoverar kök i Stockholm. Då är det viktigt att anltia ordentliga och pålitliga hantverkare, och att kontrollera upp ett hantverksföretag borde bli regel för alla stockholmare, så att man vet vad man betalar för. Läs mer om ett pålitligt hantverksföretag för köksrenoveringar i Stockholm: köksrenoveringstockholm.com.

En säker bostad är mer attraktiv

Publicerad 2018-09-20 13:12:58 i Allmänt,

 
Visste du att om du installerar en vacker gallergrind till en bostad, så får du lägre premier på hemförsäkringen? Försäkringsbolagen blir så nöjda om man monterar en gallergrind in till sitt hem, eftersom en gallergrind gör hemmet mycket säkrare. Det är ju i det närmaste omöjligt att forcera en gallergrind. Dessutom avskräscker en gallergrind effektivt inbrotttjuvar från att ens försöka ta sig in. Har du dessutom en gallergrind, kan du ha dörren öppen dygnet runt. Särskilt när vi har haft en så varm och het sommar som vi har haft i år, kan det vara attraktivt att ha en dörr som man kan ha öppen och få in luftdrag som svalkar ner våra hem. Då är en gallergrind ett säkert sätt att ändå stänga om sitt hem, men får in den svala luften genom dörren.
 
Alla borde ha säkrare gallergrindar
 
Alla bostäder borde ha gallergrindar, anser vi. Det är ingen dum idé, det gör hemmen till klart säkrare hem. Är man hemma och har en gallergrind, behöver man inte vara orolig för inbrott. Är man bortrest behöver man inte heller vara orolig för inbrott då en gallergrind gör det närmast omöjlig att forcera och ta sig in genom om man inte har npgon nyckel. På samma sätt kan man faktiskt installera galler för fönster, utan att det känns som ett fängelser, då det finns otroligt fina galler, som är vackert utsmyckade och som tillför fönster en extra dimension förutom att de är säkra. Galler för fönster behöver inte alls vara mörka, utan dem kan du få i vilken färg som helst.
 
Gallergrindarna kan komma i valfri färg och mönster
 
Gallergrindarna kan du få exakt i den stil, eller färg som du vill ha. Dessutom är de enkla att måla om, ifall du skulle tröttna på den färg som de kommer i. De skyddar inte bar mot inbrott utan skyddar även mot brand och adnra katastrofer.
 
Om du inte känner till någon affär som säljer just de slags gallergrindar som du önskar kan du alltid googla "gallergrindar" och sedan skriver du in den ort där du bor, så får du förslag på något företag som säljer gallergrindar nära dig.
 
 
 Läs mer om gallergrindar på:  https://www.fortaxa.se
 
 

Så går det till att installera solpaneler

Publicerad 2018-09-10 14:52:00 i Allmänt,

 
Du vet väl att du slipper det bökiga bygglovet vid installationer av solpaneler? Miljöpartiet vill underlätta för landets husägare att installera miljövänliga solpaneler och göra oss, elkonsumenter, självständiga elproducenter. Här välkomnar vi allt som gör oss mer miljövänliga. Det är verkligen på tiden. Hittills har det dya pruiset hållit många borta från att installera solpaneler, men under årens lopp har priset på solpaneler sjunkit och det har blivit billigare att installera sådana. Och varför inte? Installerar vi solpaneler på de tak som redan finns, får vi tillgång till gratis el.
 
Solpaneler fångar upp ljuset även under molniga dagar
 
Visste du att solpanelerna även fångar upp solljuset även under molniga dagar, som till exempel under vintern? Och skulle det vara mörkt under vinterhalvåret, kan man sälja desto mer el till det allmänna elnätet under de solrika månaderna under sommar och vår. Då kan man köpa el under vintern om det är solfattiga månader. Har man dessutom installerat miljövänliga värmepumpar i sitt hus, vet man att man får miljövänlig värme under kalla dagar. Många komletterar med värmekaminer och kanske eldar med pellets de dagarna som man behöver mer värme under vintern. Annars är just luftvärmepumpar bra att värma hus med och bostäder med.
 
Så går det till att installera solpaneler
 
Känner man inte till något företag som levererar solpaneler, kan man alltid googla solpaneler Stockholm, förutsatt att det är där du vill ha dem installerade. Annars skriver du in din hemort i Googles sökfält. Sedan tar du kontakt med företag som arbetar med dessa på din hemort. Fråga först om offert och referenser, så väljer du sedan den som är bäst lämpad för dig.
 
1) Hembesök
Först lär företaget som levererar solpaneler vilja komma ut till dig för att titta på ditt hus och framför allt på taket där installationen ska ske. De kommer då att bedöma chanserna för dig att få en heltäckande energiförsörjning. När både de och du ser vad du kan göra kan ni sedan komma överens om ett pris som båda är nöjda med. Sedan skriver ni avtal på det som ni båda vill ha. Båda parter måste bli nöjda. Du bör också kontrollera att det finns någon nöjd-kund-garanti, så att företaget kommer och rättar til om det skulle vara något som du inte bir nöjd med.
 
2) Installation
Företaget som leverar solpaneler kommer sedan med solpanelerna och monterar fast dem på taket. Installationen måste vara mycket väl gjord, så att inget händer om det skulle storma ordentligt. Solpanelerna ska ju hålla i väder och vind, året runt, i åtminstone tio år. Solpanelerna monteras med en eller flera kabelslingor som ansluts till en växelriktare. Den kommer antagligen att sitta utomhus på fasaden eller någonstans som du önskar ha den. Sedan ska en mätare installerat som mäter både in- och utgående ström.
 
Välj ett seriöst företag för solpanelerna
 
Välj bara ett seriöst företag för valet av solpaneler. Du bör välja solpaneler av hög kvalitet. De är ju något som du antagligen vill ska hålla i många, många år. Di kan dessutom dra av på skatten när du installerar solpaneler. Du kan dessutom sälja din el som du producerar till det allmänna elnätet, där du bor. MÅnga elbolag betalar samma pris för det som du köper som du säljer, vilket kan innebära att du kan kvitta dem mot varandra. Hör av dig till det elbolag som förser med el i ditt område.

Om

Min profilbild

Här skriver vi om hur du lyckas med din bostadsaffär. Hitta rätt mäklare och håll koll på marknaden för att hitta den bostad som du drömmer om.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela