kopabostad.blogg.se

Så kan du byta fönster

Publicerad 2019-03-26 13:39:00 i Allmänt,

 
 
Bor man i ett äldre hus, är det viktigt att regelbundet byta fönster i sin villa. Det gäller framför allt om det är så att man har otätade och gamla fönster. Det kan dra in fårn fönster och särskilt under vintertid kan det göra att uppvärmningskostnaderna skenar iväg. Det blir då väldigt kallt att bo kvar i huset och man blir tvungen att betala stora summor på att få en varm och skön villa. Om man i det läget istället byter fönster, kan man sänka sina uppvärmningskostnader.
 
Gör roligare saker för pengarna
 
Det finns säkert många roligare saker som man kan lägga pengarna på. Att "elda för kråkorna" är det få som tycker är roligt. Det innebär att man, om man byter till särskilda Energifönster, i stället kan sänka sina kostnader för uppvärmningen av villan. Med effektiva Energifönster kanske man helt enkelt inte behöver värma upp villan. Ser man till att samtidigt isolera villan både via väggar, golv och tak, kan man få ett så kallat passivt hus, vilket innebär att det är vi människor, ugn och spis som ser till att hålla villan varm.
 
Få en bostad som är lättare köpa
 
Om man som villaägare ser till att byta fönster till sådana effektiva Energifönster som innebär att man som villaägare inte behöver lägga förmögenheter på uppvärmningen, blir det mer attraktivt att köpa bostaden när det sedan blir dags för det. Om man vill göra en bostad mer värd, är det bland annat att effektivisera uppvärmningen av den, då särskilt villaägare lägger ner mest resurser just på att värma upp dem. Kan man då göra något för att sänka de kostnaderna har man gjort den mer attraktiv att köpa.

Om

Min profilbild

Här skriver vi om hur du lyckas med din bostadsaffär. Hitta rätt mäklare och håll koll på marknaden för att hitta den bostad som du drömmer om.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela